onsdag 19 januari 2011

Roman nr 2

Joanna Campbell är författare till bokserien "Thoroughbred", som är mer känt som Pollux populära Fullblodsböcker i Sverige. Den första boken, "A Horse Called Wonder" kom ut 1991, "Legacy's Gift" var den sista boken i samma serie och kom ut 2005. Hon skrev även Jockey drömmar.



Joanna har älskat hästar så länge hon kan minnas. Hennes morföräldrar bodde på en gård och hade plats för en häst men hennes föräldrar lät henne inte få en ponny. Dels hade de inte råd och dels trodde de att hon ändå skulle tröttna ganska snabbt. Men Joanna tröttnade aldrig på hästar.

Källhänvisning: Engelsktifokus.se

Finns det något bättre än att känna vinden ta tag i ditt hår och känna hur du har 600 kg galopperande under dig? Melanie Graham är en ung tjej vars liv kretsar kring hästar. Det finns inte en dag då hon inte drömmer om att bli jockey. Melanie är en liten nätt tjej, precis som en jockey skall vara. Enda problemet är att Melanie bor hos sin pappa som inte alls är särskilt hästintresserad. Men en sommar bestämmer sig Melanie för att spendera hela sommaren hos en släkting som bor på en stor hästgård. Ashley som är Melanies släkting har en dotter som heter Christina. Christina och Melanie är i samma ålder och båda två älskar hästar. När Melanie anländer till gården som är en stor känd fullblodsgård med massa fullblodshästar bestämmer hon sig snabbt för att bli Jockey. Gården är en typisk ”tävlingsgård” Stora fina stall med vita staket runt hagarna. Ashleys dotter Christina tycker inte att galopp är något för henne utan hon håller sig till Hoppningen. Under hela sommaren tränar Melanie varje dag med Ashley, flera gånger om dagen för att uppnå sitt mål. Gör detta att Melanies och Christinas vänskap blir lidande? Det blir många upp och nedgångar för Melanie. Hästar skadas, Melanie tar på sig skulden och massa andra händelser som är på väg att krossa Melanies dröm. Men klarar hon det? Blir hon Jockey?

Jag undrar hur det hade gått för Melanie om hon hade stannat kvar i storstaden med sin pappa. Hade hon då fortfarande satsat allt för att bli Jockey, eller hade hon tillslut tröttnat?
Man kan ju själv tänka sig hur det vore om man hade en dröm om att bli något, men för att uppnå sitt mål var man tvungen att flytta. Hade du gjort det? Jag vet att jag absolut hade gjort allt för att uppnå mitt mål. Men hur tänker man i en sådan situation? Betyder en dröm så pass mycket att man lämnar sin familj och flyttar någon annanstans? Tänk på de människor som inte har chansen att uppnå sina drömmar. Hur gör de egentligen? Fast i den situationen kanske man tänker att en dröm är en dröm. Detta kommer alltid att förbli en tanke för mig. Men Melanie kanske har svaren. Läs boken så får ni se hur det är att ha en dröm och ni får chansen att följa Melanie i önskan om att uppnå sin dröm.

För mig är bokens budskap, att vad du än drömmer om att göra så är det alltid värt ett försök. Du har inget att förlora på det, du kan bara vinna. Boken har ett väldigt spännande slut och det är definitivt en bok jag rekommenderar till alla er som har dröm ni vill skall bli verklighet. Ett plus är definitivt om du åtminstone är aningens hästintresserad. Texten är väldigt lättläst vilket gör att den passar alla.

Jag ger boken 5 stjärnor av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar